Franciaország Gasztronómiai Fővárosa, Lyon

Lyon
3 nap
Létszámtól független
Reggeli
Repülős

Utazás ismertetése

Időpont: 2021. előkészületben

Lyon-t méltán nevezhetjük akár egész Európa gasztronómiai fővárosának. Gondoljunk arra, hogy a világhírű Michelin katalógus a városban található éttermek közül tizenháromnak egy, két másiknak két csillagot adott és ezeken kívül, több mint hatvan éttermet ajánl az oda utazóknak. Ám az igazi gasztronómiai zarándokhely, mellyel zárjuk a sort, legyen a „legnagyobb”, a Lyon-tól 7 km-re található három Michelin csillagot kiérdemlő Paul Bocuse étterem, melyet a világ legelismertebb chefjének neve fémjelez. Ezek után nem is lehet kérdés, hogy a gourmét-k számára a hely, maga a paradicsom

Vitathatatlan, hogy ez az érdem köszönhető annak is, hogy Franciaország két világszerte ismert bortermelő régiója is Lyon közelében fekszik, északon Beaujolais, délen a Côtes du Rhône. Utunk során Beaujolaisba látogatunk, hogy elsők között ismerkedjünk meg, többek között a 2018-as francia újborral.

1.nap

A Saone folyó mentén, mindössze 24 hektárnyi területen található az UNESCO által a világöröksége címet elnyerő „Vieux Lyon” ( Lyon óvárosa),városnéző sétánk kiindulási helyszíne.

Ha egy szót kéne kiragadnunk, mellyel jellemezni tudnánk ezt a történelmi negyedet, úgy választásunk nem is lehetne más, mint a traboule. Ezek a titokzatos, oly sokszor gyönyörűen felújított építészeti kincseket rejtő belső udvarok, átjárók, melyek kettő, de akár több utcát is összekötnek, s melyek egyértelműen meghatározzák az óváros varázslatos hangulatát.

Köszönhetően a város egykori kereskedelmi virágzásának, az óváros számtalan reneszánsz emléket őriz (Európában talán itt lelhető fel, a legtöbbet egy helyen), melyek a XVI. századból maradtak fent. A selyem és textilipar fellendülésével egyidejűleg nagyon sok gazdag olasz kereskedő költözött Lyonba, jelenlétükkel formálva a városnegyed építészeti képét is. Nem véletlen, hogy Vieux Lyont sokszor egyszerűen csak a város reneszánsz negyedeként emlegetik.

Az óvároson belül 3 negyedet különböztetnek meg. Saint Jean, az óváros szíve, itt található a Saint Jean (Szent János) Katedrális, innen délre fekszik a Saint Georges , mely az egykori selyemipar központja volt, az óváros északi részén a Saint Paul negyedet találjuk.
Városnéző sétánkat a Notre Dame de Fourviere megtekintésével zárjuk.

Az óváros felett a Fourviere hegyről Szűz Mária védelmezően tekint a városra, megnyugtató jelenléte végigkísér minket bárhol járunk Lyonban, hiszen a szikrázó Mária szobor, mely a bazilika legszebb éke, szinte állandóan szem előtt van. Mind a panoráma (Lyontól a Mont Blanc havas csúcsáig ellátunk), mind a XIX. században, a párizsi Sacre Coeur mintájára épült lyoni Notre Dame de Fourviere lélegzetelállító.
Vacsora

2.nap

Délelőtt a világhírű chefről elnevezett Les Halles de Lyon Paul Bocuse vásárcsarnokot tekintjük meg. Ahogy a mondás tartja, a férfiakhoz a gyomrukon át vezet az út, így túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a város gasztronómiai kultúráját, maga a „Les Halles” (ahogy a helyiek hívják) határozza meg. A standokon a legkülönlegesebb, legfrissebb árut kínálják a kereskedők, bátran nevezhetjük egy luxus delikát üzletnek a vásárcsarnokot. A város meghatározó Michelin csillagos éttermeinek chefjei mindennapos vásárlók.

Látogatásunk nem lehetne teljes, ha nem ízlelhetnénk meg az ínycsiklandó portékákat. Ne álljunk ellent a csábításnak!

Délután szabadprogram a városban.

3.nap

Burgundiától délre fekvő Beaujolais-régióban, melynek északi része, a gránit alapzatú, néhol homokos felszínű Haut- (Felső-) Beaujolais adja a jó minőségű, karakteresebb bort. A régióra kevésbé jellemző, mindösszesen 1%-a fehérbor, mely jórészt a Burgundiára is jellemző chardonnay.

A világon évtizedek óta és az elmúlt években hazánkban is rendkívül népszerű lett az újbor, mely az adott évjárat elsőként forgalomba kerülő borát takarja. Franciaországban ez egyértelműen a nouveau beaujolais, mely a hagyományok szerint november 3. csütörtökén kerül először a poharakba. A beaujolais bor egy igazán könnyed, általában bíbor vagy rubin-árnyalatú. Ne hasonlítsuk és ne keressük a bordeauxi testes borok karakterét ebben a gyümölcsös, könnyű borban.

A borvidék közelségének is köszönhető, hogy Lyonban rendkívül népszerű bornak számít. Tekintsük a bor garanciájának, hogy Frankhon legkiválóbb chefjei méltó kísérőként ajánlják ízletes fogásaikhoz.

lap tetejére

Értékelések (0)

Még senki nem írt véleményt.
Utazást értékelése

Új értékelés beküldése

250 / {{(250-content.msg.length)| number:0}}
Az értékelés beküldéséhez töltse ki a form csillagozott (*) mezőit.
Értékelés beküldése folyamatban...
Köszönjük visszajelzését. Értékelését sikeresen befogadtuk, mely munkatársaink jóváhagyása után jelenhet meg az adatlapon.
lap tetejére

Ajánlatkérés


Utazás kalkulátor betöltése folyamatban...
1

Utasok megadása

Itt adhatja meg, hogy hányan szeretnének utazni.
{{passengers.adults}} felnőtt + {{passengers.children}} gyermek
Hányan szeretnének utazni?
2

Időpont kiválasztása

Válassza ki az utazás idejét az elérhető időpontok közül.
{{dateselectInfo()}}
Adatok betöltése folyamatban
Kiválasztott időtartam:
{{calendarModel.selectedTemplateName}}
{{durr.name}}
{{durr.nights}} éjszaka
időtartam
{{yeardata.year}}
{{yeardata.month_name}}
{{sdate.travel_year}}.{{sdate.travel_month}}.
{{sdate.travel_day}}.
{{sdate.travel_weekday}}
3

Ellátások

Válassza ki, hogy milyen ellátással szeretné igénybe venni a szolgáltatást.
{{selected_ellatas_data.ellatas.name}}
Adatok betöltése folyamatban
{{ellatas.name}}
4

Szobatípus

Válassza ki, hogy melyik szobát szeretné kérni az elérhető kínálatból.
{{selected_room_data.title}}
{{selected_room_data.description}}
Típus
Ár - Felnőttek
Ár - Gyermekek
Ár összesen
{{szoba.title}}
{{szoba.description}}
Felnőtt ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].adults|number:0}}{{price_after}}
Gyermek ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].children|number:0}}{{price_after}}
Összesen: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].all|number:0}}{{price_after}}
Nincs előre kiválasztható szobatípus.
5

Ár összesítő

Az itteni listában láthatja, hogy hozzávetőlegesen milyen költségekkel számolhat az Ön által kiválasztott paraméterek alapján.
Egyéb szolgáltatások, programok és biztosítások közül tud választani.
Tétel Egységár Egység Mennyiség Összesen
{{selected_room_data.title}} {{price_before}}{{selected_room_data.adult_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.adults}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].adults)|number:0}}{{price_after}}
Ajánlatunkban megküldjük az elszállásolási módokat, elérhető szobákat.
-> {{passengers.children}} gyerek {{price_before}}{{selected_room_data.child_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.children}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].children)|number:0}}{{price_after}}
Szállás összesen: {{price_before}}{{travel_prices|number:0}}{{price_after}}
Elérhető szolgáltatások
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}}
Szolgáltatások összesen: {{price_before}}{{config_szolgaltatas_prices|number:0}}{{price_after}}
Fakultatív programok
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}} Benne az árban
Programok összesen: {{price_before}}{{config_programok_prices|number:0}}{{price_after}}
Utasbiztosítás
{{biztositas.price}} {{biztositas.price_after}} x {{priceCalcMe(biztositas)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(biztositas)|number:0}}{{price_after}} Egyedi ajánlat
Kalkulált ár*
{{price_before}}{{final_calc_price|number:0}}{{price_after}}
Utazás ára
Később küldjük meg ajánlatunkban.
* a kalkulált ár tájékoztató jellegű, nem minősül konkrét ajánlatnak. Adatai megadása után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adnak a kiválasztott utazásról. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
6

Adatok megadása

Adja meg személyes adatait az ajánlatkérés véglegesítéséhez.

Kapcsolattartó adatai

Utasok adatai

#{{($index+1)}} felnőtt adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.

#{{($index+1)}} gyermek adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.
A kapcsolattartó nevét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó e-mail címét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó telefonszámát kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
Kérjük, hogy adja meg valamennyi utas adatát!
Az ajánlatkérés elküldéséhez el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót!
Ajánlatkérés küldése folyamatban
{{preorder_msg.msg}}