Sarkvidéki tavasz és az aranyló napfény Grönlandon

Grönland
8 nap
Létszámtól független
Koppenhága
Koppenhága
Repülős

Utazás ismertetése

Időpont: 2021. előkészületben

Grönland tavasszal is nagyon intenzív élményt nyújt. A sarkvidéki tél átalakul, sarkvidéki nyárrá válik, megjelenik „Éjféli Napfény”, mely az éjszakákat nappalokká változtatja.

Ha egy tavaszi grönlandi utazásra vágyik, – ahol a természet tobzódik a friss hajtásaival és virágaival, ahol ebben az évszakban nincs szúnyog, ahol végtelenbe szalad a szem, ahol meseszép látvánnyal találkozhat, és közben megismerkedhet a Föld legnagyobb szigetének kultúrájával – akkor ez az utat Önnek ajánljuk.

Megérkezésünket követően, Kangerlussuaqból Grönland kapujából indulunk felfedezni annak különlegességeit. Itt, a jégsapka saját életét éli, terebélyesedik és fogy, rejtélyesnek tűnő hangokat ad ki. Kár lenne mindezt kihagyni!
Utunk Ilulissat városának méltán híres Disco öblében folytatódik. Ilulissat nevének jelentése: jéghegyek, amit a fjord felé úszó számtalan méltóságteljes jéghegyről neveztek el.

Számos túraútvonalat kínálunk mindkét helyszínre. Egy kemény és hosszú tél után, még tavasszal is lehetőség nyílik egy szánhúzó kiránduláson való élményszerzésre. Ez az az évszak, amikor a fjordon kellemes hajókázni, szép látvány megkerülni az öblöt. Kiemelt ajánlatunk a Disco öböl apró települései mentén, vagy a jéghegyek közötti hajókázás. Mindenkinek ajánljuk, hogy ezt a lehengerlő látványt személyesen élje meg.

Útiterv:

1. nap

Az Air Greenland légitársasággal Koppenhágából Kangerlussuaqba repülünk. Négy és fél órás repülés után egy nyolc napos kaland vár ránk!
Elsőként megismerkedünk egy helyi idegenvezetővel, aki gyakorlati tanácsokkal látja el Önöket, és segít a Hotel Kangerlussuaq-i bejelentkezésében, valamint ismerteti az utazók által, a helyszínen választható program lehetőségeket.
A szálloda a repülőtér épületében található, így a poggyászaikkal átsétálhatnak a recepcióhoz. A hotelből közvetlen kilátás nyílik mind a repülőgépekre, mind a távoli hegyekre, vagy akár a szürkés-barna kövek között megbújó mezei nyulakra.
fő reptere üzemel itt. Az idegenvezető érdekes történeteket mesél majd a bázis eredetéről, a II. Világháborúról, és a Hidegháború éveiről, egészen napjainkig. .
A délután további programja egy lehetőség a vezetett városnézésre Kangerlussuaqotban.

Városnézés

Kangerlussuaq régen amerikai légibázis volt, de ma már Grönland

Kangerlussuaq körül húzódik Grönland leghosszabb kocsiútja, amelyet bejárva felfedezhetjük Grönland fantasztikus természeti szépségeit, a csodálatos tájait. Kocsival utazunk az öbölhöz, ahol a fjord lenyűgöző látványában gyönyörködhetünk. Elhaladunk Kellyville mellett, ami egy olyan kisváros, ahol nagy súly fektetnek a tudományok ápolására. Mindez tizenkét kilométerre van a reptértől és bejárjuk a régi bázist is. Meglátogatjuk a város melletti szánhúzó kennelt, megnézzük a kutyákat, és megismerjük a szánhúzó falka történetét. A kocsikázás alatt csodaszép helyszíneket láthatunk majd.

Amennyiben Önök megvették a kirándulócsomagot, akkor, ezután a Tundra és vadvilági kirándulás következik.

Tundra és vadvilág túra – választható program

Kangerlussuaq környékén található a hatalmas tömegű pézsmatulok. A lenyűgöző tundra tájat négy kerék meghajtású gépjárművekkel járjuk be, és a túravezető megismertet minket a környék rendkívül változatos vadvilágával. Talán szerencsénk lesz és láthatunk élőben is pézsmatulkot és többet megtudhatunk ezekről az elképesztő állatokról!

A pézsmatulok vadon él, így akár egészen közelről is tanulmányozhatjuk őket. Minden esetre a túravezetőnél lesz távcső, így biztos megcsodálhatunk egyet, még ha távolabb is van. Láthatjuk a vadvilág egyéb élőlényeit is. Nem érdemes kihagyni ezt a túrát!

2. nap

amikor felfedezhetjük Kangerlussuaq városát, vagy kirándulhatunk a jégsapkához.

A Nyugat-Európa területével megegyező méretű jégtakaróhoz négy kerék meghajtású járművekkel utazunk, melynek során hegyen, völgyön, síkságon át vezet az út. .A jégsapkához közeledve megpillanthatjuk a látványos Russel gleccsert. Az út végen megcsodálhatjuk a jégsapkát magát, megpróbáljuk megmászni. Az extrém hideg, és a szemet gyönyörködtető óriási jégtakaró látványa egyedülálló lesz! Kis szerencsével rénszarvast, pézsmatulkot, madarakat is láthatunk.
Ne hagyja ki ezt a kirándulást, ha Grönlandra látogat! Azok is jelentkezhetnek erre a kirándulásra, akik nem vették meg az általunk ajánlott kirándulócsomagot. A helyi idegen vezetőnél mindezt megtehetik.

3. nap

amikor repülünk Kangerlussuaqból Ilulissatba, választható program a városnézés

Következő állomásunk Ilulissat. A negyvenöt perces repülés remek lehetőséget biztosít arra, hogy megcsodáljuk a jéggel borított vidéket. A város színes házai vidáman integetnek felénk, garantálva a jókedvet ás kikapcsolódást.
A barátságos Icefiord Hotelben lesz a szállásunk, és az idegen vezető rövid tájékoztatásából több érdekességet tudhatunk meg a városról, illetve a választható kirándulásokról. Az első kirándulás itt is egy városnézés. Lesz még lehetőség a város felfedezésére akkor is, ha ezt a kirándulást most kihagynák. Bár, mi azt ajánljuk, hogy használjanak ki minden lehetőséget, és sétáljanak a városban és a város körül, és élvezzék a friss levegőt, illetve a látványt.

Kulturális városnézés – választható program

Ilulissatot- korábban Jakobshavnt – 1741-ben alapították és ma Grönland harmadik legnagyobb városa, több mint négyezerötszáz fős lakosságával. Helyi érdekesség, hogy a város történelmét és a látnivalókat bemutató túra alatt halljuk majd a város körül élő, több ezer szánhúzó kutya hangját. Félni azonban nem kell tőlük, ha éppen nem túrán vannak a kutyák, akkor a városon kívüli, kifejezetten nekik fenntartott területen pihennek.
Meglátogatjuk a halászokat és vadászokat a helyi piacon, amit ‘Braedtet’-nek hívnak, illetve megnézzük a templomot és a házat is, ahol a dán sarki felfedező, Knud Rasmussen született.
Az estét egy fenséges vacsorával zárjuk a hotelben.

4.nap

amikor felfedezzük Ilulissatot vagy Sermermiut-i túra megyünk – választható program

A Disco öböl Grönland legnépszerűbb turistalátványossága. Elsősorban a jég és maga az öböl szépsége miatt, másodsorban a sokszínű kulturális látnivalók miatt kedvelt. Figyelemre méltó a tradicionális és a modern városi élet egymásra hatása.

Aki megvette a kirándulócsomagot, annak most egy kis túrázás következik.

Túra Sermermiutba – választható program

Gyönyörű jéghegyek határolják az Ilulissattól másfél kilométerre található Sermermiutot. Négyezer éven keresztül különböző inuit kultúrák éltek itt, és az általuk hátrahagyott relikviák még ma is láthatóak. Hallgassák meg az inuit emberek történetét és a tradícióik ismertetését, mely azokról az időkről szól, mielőtt az európai emberek megjelentek Grönlandon. Ez a túra nagyjából két órás.

5.nap

amikor felfedezhetjük Ilulissatot vagy vitorlázhatunk a jégfjordon éjfélkor- választható program

Ma fakultatív programokon lehet részt venni. Érdemes ellátogatni a varróműhelybe, ahol fókabőrből készült szuveníreket készítenek és árulnak, illetve a kézművesboltokba, ahol a tárgyakat fogból és csontból csinálják.
Ha Önök megvették a kirándulócsomagot, akkor most a legnépszerűbb kirándulás következik estére!

Esti/ éjféli vitorlázás a jéghegyek között – választható program

A jéghegyeket kivételes színekre festi éjszakai, éjféli napsugarak fénye. Olyan élményt nyújtanak, ami újra és újra visszacsalogatja az embereket Grönlandra. Az éjféli nap Ilulissatban május 21-től július 24-ig tart. Több, mint negyvenhat köb kilométer jég csúszik bele a fjordba minden évben. Az úszó jéghegyek gigantikus méretekkel bírnak, néha száz méter szélesek, vagy ugyanilyen hosszúak, és magasságuk bőven a víz felszíne fölött van. A fjord végén összegyűlnek, lehetőséget adnak arra, hogy köztük vitorlázzon az ember. A jéghegyek mindig lehengerlően szépek, napfényben és borús időben egyaránt. A kontrasztok kristálytiszták, a kék árnyalatai gyönyörűek, ha felhős az idő vagy az éjféli nap süt, a jéghegyek kivételes fényekben tündökölnek. Egy felhő mentes éjszaka páratlan élményt nyújthat. Érdemes jó melegen öltözködni vagy bérelhetünk fókabőrből készült ruhát.
Szinte mindenki kipróbálja ezt a különleges programot. Ön se maradjon le! Vitorlázzon velünk az esti napfényben, leírhatatlan élményben lesz része!

6. nap

amikor sétálhatunk Ilulissat városában

Újabb lehetőségekkel teli ez a nap. Ilulissat a világhírű, hatvan kilométer hosszú jég fjord, a Kangia lábánál helyezkedik el, amit 2004-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. A jég lenyűgöző látványt nyújt, akár földön, akár vízen, vagy a levegőből nézzük meg. A hatalmas jéghegyeket a város bármely pontjából jól láthatjuk.
Ezt a napot töltsük a város gazdag történelmének felfedezésével, amihez kiváló lehetőséget ad a múzeum, ahol megismerkedhetünk Knud Rasmussen munkásságával.
A halászok és vadászok a piacon megismertethetik a helyi ételeket és különlegességeket.
Érdemes ellátogatni a város éttermeibe, ahol a helyi fogásokat, mint például a grönlandi sushit, a kisütött “ammasatt” -ot (apró lazac), bálna és fóka húst kóstolhatunk. A kávézók frissen sütött süteményeit sem érdemes kihagyni.

7. nap

amikor megismerhetjük Ilulissat környékén lévő Ilimanaq települést. – választható program

Egy generációval korábban a grönlandi emberek nagyrésze a part menti kis településekben élt. Ma többnyire városokban élnek, de Ilulissat környékén még négy lakott település van. Az egyik ilyen település Ilimanaq, és a fjordtól délre található.
Ilimanaq többek közt a pisztráng halászatáról ismert. A Tasiusaq tóból halásznak. A település külön érdekessége a gyarmati időkből fennmaradt épületek. Sok túrázót vonz a rengeteg közeli túra lehetőség és akár egy vagy két éjszakát sátrakban is eltölthetnek.

8. nap

amikor haza indulunk.

Érdemes még egy utolsó pillantást tenni a gyönyörű fjordra, mielőtt a repülő Kangerlussuaqon keresztül Koppenhágába indul.

lap tetejére

Értékelések (0)

Még senki nem írt véleményt.
Utazást értékelése

Új értékelés beküldése

250 / {{(250-content.msg.length)| number:0}}
Az értékelés beküldéséhez töltse ki a form csillagozott (*) mezőit.
Értékelés beküldése folyamatban...
Köszönjük visszajelzését. Értékelését sikeresen befogadtuk, mely munkatársaink jóváhagyása után jelenhet meg az adatlapon.
lap tetejére

Ajánlatkérés


Utazás kalkulátor betöltése folyamatban...
1

Utasok megadása

Itt adhatja meg, hogy hányan szeretnének utazni.
{{passengers.adults}} felnőtt + {{passengers.children}} gyermek
Hányan szeretnének utazni?
2

Időpont kiválasztása

Válassza ki az utazás idejét az elérhető időpontok közül.
{{dateselectInfo()}}
Adatok betöltése folyamatban
Kiválasztott időtartam:
{{calendarModel.selectedTemplateName}}
{{durr.name}}
{{durr.nights}} éjszaka
időtartam
{{yeardata.year}}
{{yeardata.month_name}}
{{sdate.travel_year}}.{{sdate.travel_month}}.
{{sdate.travel_day}}.
{{sdate.travel_weekday}}
3

Ellátások

Válassza ki, hogy milyen ellátással szeretné igénybe venni a szolgáltatást.
{{selected_ellatas_data.ellatas.name}}
Adatok betöltése folyamatban
{{ellatas.name}}
4

Szobatípus

Válassza ki, hogy melyik szobát szeretné kérni az elérhető kínálatból.
{{selected_room_data.title}}
{{selected_room_data.description}}
Típus
Ár - Felnőttek
Ár - Gyermekek
Ár összesen
{{szoba.title}}
{{szoba.description}}
Felnőtt ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].adults|number:0}}{{price_after}}
Gyermek ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].children|number:0}}{{price_after}}
Összesen: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].all|number:0}}{{price_after}}
Nincs előre kiválasztható szobatípus.
5

Ár összesítő

Az itteni listában láthatja, hogy hozzávetőlegesen milyen költségekkel számolhat az Ön által kiválasztott paraméterek alapján.
Egyéb szolgáltatások, programok és biztosítások közül tud választani.
Tétel Egységár Egység Mennyiség Összesen
{{selected_room_data.title}} {{price_before}}{{selected_room_data.adult_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.adults}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].adults)|number:0}}{{price_after}}
Ajánlatunkban megküldjük az elszállásolási módokat, elérhető szobákat.
-> {{passengers.children}} gyerek {{price_before}}{{selected_room_data.child_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.children}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].children)|number:0}}{{price_after}}
Szállás összesen: {{price_before}}{{travel_prices|number:0}}{{price_after}}
Elérhető szolgáltatások
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}}
Szolgáltatások összesen: {{price_before}}{{config_szolgaltatas_prices|number:0}}{{price_after}}
Fakultatív programok
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}} Benne az árban
Programok összesen: {{price_before}}{{config_programok_prices|number:0}}{{price_after}}
Utasbiztosítás
{{biztositas.price}} {{biztositas.price_after}} x {{priceCalcMe(biztositas)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(biztositas)|number:0}}{{price_after}} Egyedi ajánlat
Kalkulált ár*
{{price_before}}{{final_calc_price|number:0}}{{price_after}}
Utazás ára
Később küldjük meg ajánlatunkban.
* a kalkulált ár tájékoztató jellegű, nem minősül konkrét ajánlatnak. Adatai megadása után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adnak a kiválasztott utazásról. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
6

Adatok megadása

Adja meg személyes adatait az ajánlatkérés véglegesítéséhez.

Kapcsolattartó adatai

Utasok adatai

#{{($index+1)}} felnőtt adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.

#{{($index+1)}} gyermek adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.
A kapcsolattartó nevét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó e-mail címét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó telefonszámát kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
Kérjük, hogy adja meg valamennyi utas adatát!
Az ajánlatkérés elküldéséhez el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót!
Ajánlatkérés küldése folyamatban
{{preorder_msg.msg}}