16.
2020/11

Békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő

Az Árpád Fürdő Magyarország dél-keleti részén található, Békéscsaba városközpontjában, mely már közel száz éve fogadja látgatóit.
Az 1900-as évek elején a strandfürdő még csupán egyetlen nyitott, vasbeton medencéből állt, azóta viszont sokat fejlődött, s napjainkban már 4 gyógyvizes és 10 további medence várja vendégeit.
Az egészségmegőrzésre, sportolásra és szórakozásra is alkalmas, több generáció igényeit is kiszolgáló fürdőkomplexum területén megtalálhatunk termál-, és gyógyvizes medencéket, valamint élmény-, gyermek-, és tanmedencét egyaránt.
A fürdő emellett egy úszómedencével, hozzá tartozó lelátóval és egy wellness részleggel is rendelkezik.
A gyógymedencék és az uszoda egész évben üzemelnek, a nyári szezonban pedig játszótér és sportpályák egészítik ki a fürdőzés élményét.
Az itt található alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvíz elsősorban ízületi, reumatikus, és mozgásszervi betegségek kezelésére ajánlott, mint:
• baleseti, valamint csont- és ízületi műtétek utáni utókezelések,
• idült derékfájás (lumbago),
• idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések (pl.: rheumatoid arthritis, köszvény,
Bechterew-kór stb.) inaktív stádiumai,
• idült ideggyulladások, idegfájdalmak,
• idült kopásos (degeneratív) csont- és ízületi megbetegedések inaktív stádiumai,
• izomreumatizmus, osteoporozis (csont mészhiányos állapota)
A balneológiai kezelések révén a betegek gyógyulását orvosi gyógymasszázs, iszappakolás, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna szolgálja.
A 18 év alattiak csoportos úgynevezett „gyógyúszáson” is részt vehetnek, gyógytornász vezetésével.
Ellenjavallatok: elmebetegségek, gyulladásos és kopásos mozgásszervi megbetegedések aktív stádiumai, lázas állapot, pajzsmirigytúltengés (Basedow-kór), rosszindulatú daganatos megbetegedések (fehérvérűség is), rögzült (fixált) magas vérnyomás, szív- és keringési elégtelenség, szívinfarktus utáni állapot (6 hónapig), terhesség, tuberkulózis, vérzékenység, visszérgyulladás, trombózis.

 

A cikk szerzője
Jó Napot Nagyvilág

Hagyj üzenetet