Palladio nyomában

Olaszország
4 nap
Létszámtól független
Budapest
Budapest
Buszos

Utazás ismertetése

Időpont: 2021. előkészületben

1.nap:

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szent Antal városába, Padovába. Érkezés a késő délutáni órákban.

Rövid sétával jutunk el a „Prato della Valle” ovális térre. A tér közepén szép szökőkút áll, a hatalmas ovális füves parkot víz veszi körül, melynek mindkét partján szobrok sorakoznak. 78 olyan személy szobra található, akik Padova városának hírnevét öregbítették. Korábban római színház volt a helyén. A tér egyik sarkában található a Szent Jusztina Bazilika, mely 1532 és 1579 között épült és a város legrégebbi temploma. A nyolckupolás bazilika 122 m hosszú, itt őrzik a névadó, több neves szent és apostol ereklyéit. A tér másik sarkán elindulva rövid séta után a Szent Antal bazilikához érkezünk. A ferences rendi szerzetest, Szent Antalt már életében is nagyon tisztelték, a bazilikát az ő tiszteletére építették, földi maradványait itt helyezték el. Állcsontját és nyelvét egy-egy értékes ereklyetartóban őrzik az Ereklyék Kápolnájában. Sírja a XVI. századi oltár alatt van. A bazilikához 85 ezer kötetes könyvtár, Szent Antal Iskola, Szent György Imaház és több kolostor is tartozik. Az árkádos udvarokkal körülvett bazilikát gyönyörű bizánci kupolák és minarethez hasonló harangtornyok díszítenek. A bazilika előtti téren áll Donatella ’Gattamelata’ lovas szobra. Nem messze a bazilikától található a Scrovegni kápolna, ahol Giotto értékes festményei láthatóak.

A szálláshely elfoglalása az esti órákban, majd vacsora egy hangulatos étteremben.

2.nap:

Reggeli után tovább utazunk a világszerte „Palladio városa”-ként ismert Vicenzába. A városban lépten-nyomon találkozunk Andrea Palladio által tervezett és épített épületeivel, hiszen 23 ilyen található a városban. A legjelentősebb és legismertebb a Teatro Olimpico, melyet 1580-85 között építettek és Palladio utolsó munkája, egy középkori erőd helyére épült. A nyitó előadás Szophoklész drámája, az Oidipusz király volt. Kialakítását egy ókori színház ihlette, nézőtere félköríves. Úgy tartják ez az első példája a modern kori fedett színháznak, amely emellett teljesen megfelel az antik színház építési szabályainak. A színház ma is működik. Nem messze a színház épületétől tekinthetjük meg a Chiericati Palotát. Építésekor a Retrone patak is az épület mellett folyt, ezért védve az árvízektől, megemelve építették. Palladio harmóniára törekvése itt is megfigyelhető. Homlokzata hármas tagolású, az alsó szinten dór, a felső szinten ión oszlopok állnak. Tovább sétálva megtekintjük a Santa Corona templomot, ahol Bellini, Krisztus megkeresztelése műve látható. Innen tovább sétálunk a város fő terére, a Piazza dei Signorin található Palladiana Bazilikához. Az eredeti épület a 15. században épült, a városvezetőség üléseinek színhelye volt, de 1546-ban az épület egy része összedőlt. Ekkor a Százak tanácsa megbízta az építészeket, készítsenek terveket az épület helyrehozatalára, melyet Palladio nyert meg. Ez volt az első középület-tervezői megbízatása, mely nagy hatással volt a további pályafutására. Városnézésünk utolsó állomása a Dóm, ahol szintén megtalálható Palladio névjegye, hiszen a kupola, és az épület északi része az ő műve.
Ezt követően szabadprogram következik, melynek során lehetőség nyílik a helyi ízek megismerésére.
A délutánt már Veronában töltjük, Rómeó és Júlia városában, mely római emlékekben Róma után a második leggazdagabb olasz város. Verona legnagyobb terén, a Piazza Brá-n található a leghíresebb látványosság, az Aréna, mely Kr. után 30-ra készült el. Ez a világ 3. legnagyobb amfiteátruma. 1117-ben egy földrengés a homlokzatának külső gyűrűjét szinte teljesen elpusztította. Pár perces sétával elérkezünk Shakespeare Rómeó és Júliájának híres házához. Az épület a 13. századból származik, a család címere még ma is látható. Az udvar fala és kapuja rengeteg szerelmes graffitit és üzenetet, illetve lakatok ezreit rejti. Következő megállónk a ’Piazza delle Erbe’, ami talán az ország egyik legszebb tere, korábban itt volt a római Forum. A téren csodálatos középkori tornyok és házak láthatók. A tér északi oldalán Verona másik jelképe a 12.századi, 84 m magas Torre dei Lamberti áll. Érdemes felmenni a tetejére, hiszen csodálatos látvány tárul a városra. Négy harangjából egy, óránként megszólal.

A szállás elfoglalása, szabadidő, majd vacsora egy hangulatos belvárosi étteremben.

3.nap:

Reggeli után kirándulást teszünk Olaszország legnagyobb tavához, a Garda-tóhoz. Goethe „a természet csodájának” nevezte. A kristálytiszta tavat körülölelő hegyek látványa magával ragadó. Sziklák, romok, végtelen olajfaligetek, hangulatos sikátorok, pálmafák, leanderek, a vízpart és a helyi gasztronómia felejthetetlenné teszi a különleges atmoszférát. Úti célunk a tó déli partján fekvő kisváros, Sirmione. Nevezetessége a földnyelvre épült és a tóra csodás kilátást nyújtó Scaligeri kastély, melyet vizesárok vesz körül. A 13. században építette a híres veronai Scaligeri család. A tóba beékelődő szigetnyúlványon fekszik a gyönyörű középkori óváros, színes házakkal, szűk utcácskákkal. Egy hídon lehet besétálni gyalogosan, kizárólag autó nélkül. A szigetnyúlvány végén találjuk az antik világ egyedülálló emlékét, egy római kori villa romjait, a Grotte di Catullót. A romok tövében, a tóban termálvíz tör fel. Lehetőség nyílik egy rövid hajókirándulásra a félsziget körül.
Ebédelési lehetőség, majd szabadidő.
Délután visszautazunk Veronába, szabadprogram a nap további részében. Este vacsora egy hangulatos étteremben.

4.nap:

Reggeli után hazautazás.

Útközben megállunk a Brenta két partján fekvő festői Bassano del Grappa városában. A város legismertebb nevezetessége az 1209-ből származó fedett fahíd. Megkóstolhatjuk a híres törkölypárlatot, azaz a grappát, amit itt találtak fel. A várost az i.e. második században alapították a rómaiak.

Belvárosi séta, ebédelési lehetőség, majd folytatjuk utunkat Budapestre. Érkezés az esti órákban.

lap tetejére

Értékelések (0)

Még senki nem írt véleményt.
Utazást értékelése

Új értékelés beküldése

250 / {{(250-content.msg.length)| number:0}}
Az értékelés beküldéséhez töltse ki a form csillagozott (*) mezőit.
Értékelés beküldése folyamatban...
Köszönjük visszajelzését. Értékelését sikeresen befogadtuk, mely munkatársaink jóváhagyása után jelenhet meg az adatlapon.
lap tetejére

Ajánlatkérés


Utazás kalkulátor betöltése folyamatban...
1

Utasok megadása

Itt adhatja meg, hogy hányan szeretnének utazni.
{{passengers.adults}} felnőtt + {{passengers.children}} gyermek
Hányan szeretnének utazni?
2

Időpont kiválasztása

Válassza ki az utazás idejét az elérhető időpontok közül.
{{dateselectInfo()}}
Adatok betöltése folyamatban
Kiválasztott időtartam:
{{calendarModel.selectedTemplateName}}
{{durr.name}}
{{durr.nights}} éjszaka
időtartam
{{yeardata.year}}
{{yeardata.month_name}}
{{sdate.travel_year}}.{{sdate.travel_month}}.
{{sdate.travel_day}}.
{{sdate.travel_weekday}}
3

Ellátások

Válassza ki, hogy milyen ellátással szeretné igénybe venni a szolgáltatást.
{{selected_ellatas_data.ellatas.name}}
Adatok betöltése folyamatban
{{ellatas.name}}
4

Szobatípus

Válassza ki, hogy melyik szobát szeretné kérni az elérhető kínálatból.
{{selected_room_data.title}}
{{selected_room_data.description}}
Típus
Ár - Felnőttek
Ár - Gyermekek
Ár összesen
{{szoba.title}}
{{szoba.description}}
Felnőtt ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].adults|number:0}}{{price_after}}
Gyermek ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].children|number:0}}{{price_after}}
Összesen: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].all|number:0}}{{price_after}}
Nincs előre kiválasztható szobatípus.
5

Ár összesítő

Az itteni listában láthatja, hogy hozzávetőlegesen milyen költségekkel számolhat az Ön által kiválasztott paraméterek alapján.
Egyéb szolgáltatások, programok és biztosítások közül tud választani.
Tétel Egységár Egység Mennyiség Összesen
{{selected_room_data.title}} {{price_before}}{{selected_room_data.adult_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.adults}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].adults)|number:0}}{{price_after}}
Ajánlatunkban megküldjük az elszállásolási módokat, elérhető szobákat.
-> {{passengers.children}} gyerek {{price_before}}{{selected_room_data.child_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.children}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].children)|number:0}}{{price_after}}
Szállás összesen: {{price_before}}{{travel_prices|number:0}}{{price_after}}
Elérhető szolgáltatások
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}}
Szolgáltatások összesen: {{price_before}}{{config_szolgaltatas_prices|number:0}}{{price_after}}
Fakultatív programok
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}} Benne az árban
Programok összesen: {{price_before}}{{config_programok_prices|number:0}}{{price_after}}
Utasbiztosítás
{{biztositas.price}} {{biztositas.price_after}} x {{priceCalcMe(biztositas)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(biztositas)|number:0}}{{price_after}} Egyedi ajánlat
Kalkulált ár*
{{price_before}}{{final_calc_price|number:0}}{{price_after}}
Utazás ára
Később küldjük meg ajánlatunkban.
* a kalkulált ár tájékoztató jellegű, nem minősül konkrét ajánlatnak. Adatai megadása után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adnak a kiválasztott utazásról. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
6

Adatok megadása

Adja meg személyes adatait az ajánlatkérés véglegesítéséhez.

Kapcsolattartó adatai

Utasok adatai

#{{($index+1)}} felnőtt adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.

#{{($index+1)}} gyermek adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.
A kapcsolattartó nevét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó e-mail címét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó telefonszámát kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
Kérjük, hogy adja meg valamennyi utas adatát!
Az ajánlatkérés elküldéséhez el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót!
Ajánlatkérés küldése folyamatban
{{preorder_msg.msg}}