Operaélmény a milánói Scalaban…

Milánó
3 nap
Létszámtól független
Budapest
Budapest

Utazás ismertetése

Időpont: 2021. előkészületben

1.nap

Elutazás Budapestről Milánóba, Olaszország második legnagyobb városába, mely egyszerre elegáns, nyüzsgő, kozmopolita, az ország gazdasági központja és a divat fővárosa. Néha azt érezzük, mintha nem is Olaszországban lennénk, hiszen az itteni atmoszféra épp az ellenkezője az Itáliában megszokottnak: sietős, lüktető, elfoglalt és üzleti. Milánó egyedi életstílussal rendelkezik, ahol a csillogás és a modernitás összefonódik a műemlékkekkel, a kultúrával és a szórakozással.
Délelőtt rövid gyalogos városnézés a város központjában.
A város szíve, a dóm tér. Itt található a lenyűgöző gótikus stílusban épült dóm, mely Olaszország második legnagyobb temploma. A székesegyház építése 1396-ban kezdődött 1418-ban ugyan felszentelték, de építése közel 600 évig tartott. Ez idő alatt különböző építészeti stílusok keveredtek. A fehér márványból készült épület homlokzata gótikus, reneszánsz és neoklasszikus elemeket ötvöz. Semmiképp sem szabad kihagyni a katedrális tetejét, melyet csodálatos vízköpők, tornyok és szobrok díszítenek és egyedülálló panoráma tárul a szemünk elé. A téren találjuk a királyi palotát is, amely a dóm múzeumának ad otthont. A dómtól pár utcára található a festői Mercanti tér, mely a középkorban a város kereskedelmi és kormányzati központja volt. Középkori hangulatát az egyedülálló épületeinek köszönheti, melyek napjainkig érintetlenek maradtak. A térre nyílik a fényűző Galleria Vittorio Emanuele II, mely egy kereszt alaprajzú fedett passzázs, árkádokkal díszítve, elegáns üzletekkel, éttermekkel, bárokkal és kávéházakkal. Milánó szalonjának is nevezik, üvegkupolája, üvegtetője és mozaikpadlója szemet gyönyörködtető. Építését 1865-ben kezdték meg, és 1877-ben avatta fel a névadó II. Viktor Emánuel, az egyesített Olaszország első királya. Tervezője, Guiseppe Mengoni a Galleria építése közben, az állványzatról lezuhanva hunyt el. A fedett árkádból utunk átvezet a világhírű operaházhoz, a Scala épületéhez. Az operaház kívülről nem úgy tűnik, mintha a világ egyik legjelentősebb operaháza lenne, viszont belülről pazar látványban lehet része az idelátogatóknak. Építését Mária Terézia rendelte el -miután a korábbi színházépület, a Teatro Regio Ducale egy tűzvészben elpusztult -, 1778-ban nyílt meg és még ma is a világ egyik vezető opera- és balettházának tartják.
Most lehetőségünk nyílik a Scala meglátogatására.
Innen tovább sétálva érkezünk a Sforzesco kastélyhoz, mely a 15. században épült, és ami a milánói hercegek rezidenciája volt. Az építésében részt vett Filippo Brunelleschi és Leonardo da Vinci is. Gyönyörű parkjában megpihenhetünk. Következő megállónk a Santa Maria delle Grazie reneszánsz temploma. Megépítését I. Francesco Sforza, Milánó hercege rendelte el. A templom rejti a világ egyik legismertebb műkincsét, Leonardo da Vinci „Utolsó vacsora” című freskóját. A 9×4,5 méteres festményt többször restaurálták az évszázadok folyamán. Ragadjuk meg az alkalmat ezen különleges freskó megtekintésére. A világhírű freskó varázsától és az egyedülálló környezetétől átszellemülve búcsúzunk a Santa Maria delle Grazie templomtól.
Ezután átmegyünk a szálláshelyünkre. A délutánt szabadprogrammal töltjük.
Este a Navigli hangulatos és nyüzsgő negyedébe látogatunk el, ahol a csatornák mentén éttermek, kávézók és bárok találhatók. Az éjszakai szórakozáshoz a legideálisabb hely. A milánói csatornahálózat első szakaszait a 12. században, bencés és ciszterci szerzetesek irányításával alkották meg, későbbi tervezésében a géniusz Leonardo da Vinci is részt vett.
Vacsora egy helyi hangulatos étteremben.

2.nap

A mai napon folytatjuk városnézésünket. Olaszország egyik legfontosabb gyűjteményének otthont adó világhírű képtár, a Pinacoteca di Brera. A 17. századi Palazzo di Brerában található, ahol a 18. század óta gyűjtik az olasz festészet remekműveit. Olyan jelentős barokk és reneszánsz kori művészek alkotásai tekinthetők itt meg, mint Raffaello, Hayez, Canaletto, Bellini, Caravaggio, Veronese, Tintoretto vagy Modigliani. Megtekintjük a Sant’Ambrogio Bazilikát, a város legrégebbi templomát, melynek múltja egészen a 300-as évekig nyúlik vissza. Nevét az alapítójáról, Ambrus püspökről kapta. A templom belső udvarában különböző ókeresztény régészeti emlékeket helyeztek ki.
Ebédelési lehetőség, majd szabadprogram. Készülődés az operaelőadásra. Részvétel a ……. operaelőadáson. Az előadás után vacsora egy belvárosi étteremben.

3.nap

Reggeli után a szállás elhagyása. Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre.

lap tetejére

Értékelések (0)

Még senki nem írt véleményt.
Utazást értékelése

Új értékelés beküldése

250 / {{(250-content.msg.length)| number:0}}
Az értékelés beküldéséhez töltse ki a form csillagozott (*) mezőit.
Értékelés beküldése folyamatban...
Köszönjük visszajelzését. Értékelését sikeresen befogadtuk, mely munkatársaink jóváhagyása után jelenhet meg az adatlapon.
lap tetejére

Ajánlatkérés


Utazás kalkulátor betöltése folyamatban...
1

Utasok megadása

Itt adhatja meg, hogy hányan szeretnének utazni.
{{passengers.adults}} felnőtt + {{passengers.children}} gyermek
Hányan szeretnének utazni?
2

Időpont kiválasztása

Válassza ki az utazás idejét az elérhető időpontok közül.
{{dateselectInfo()}}
Adatok betöltése folyamatban
Kiválasztott időtartam:
{{calendarModel.selectedTemplateName}}
{{durr.name}}
{{durr.nights}} éjszaka
időtartam
{{yeardata.year}}
{{yeardata.month_name}}
{{sdate.travel_year}}.{{sdate.travel_month}}.
{{sdate.travel_day}}.
{{sdate.travel_weekday}}
3

Ellátások

Válassza ki, hogy milyen ellátással szeretné igénybe venni a szolgáltatást.
{{selected_ellatas_data.ellatas.name}}
Adatok betöltése folyamatban
{{ellatas.name}}
4

Szobatípus

Válassza ki, hogy melyik szobát szeretné kérni az elérhető kínálatból.
{{selected_room_data.title}}
{{selected_room_data.description}}
Típus
Ár - Felnőttek
Ár - Gyermekek
Ár összesen
{{szoba.title}}
{{szoba.description}}
Felnőtt ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].adults|number:0}}{{price_after}}
Gyermek ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].children|number:0}}{{price_after}}
Összesen: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].all|number:0}}{{price_after}}
Nincs előre kiválasztható szobatípus.
5

Ár összesítő

Az itteni listában láthatja, hogy hozzávetőlegesen milyen költségekkel számolhat az Ön által kiválasztott paraméterek alapján.
Egyéb szolgáltatások, programok és biztosítások közül tud választani.
Tétel Egységár Egység Mennyiség Összesen
{{selected_room_data.title}} {{price_before}}{{selected_room_data.adult_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.adults}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].adults)|number:0}}{{price_after}}
Ajánlatunkban megküldjük az elszállásolási módokat, elérhető szobákat.
-> {{passengers.children}} gyerek {{price_before}}{{selected_room_data.child_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.children}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].children)|number:0}}{{price_after}}
Szállás összesen: {{price_before}}{{travel_prices|number:0}}{{price_after}}
Elérhető szolgáltatások
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}}
Szolgáltatások összesen: {{price_before}}{{config_szolgaltatas_prices|number:0}}{{price_after}}
Fakultatív programok
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}} Benne az árban
Programok összesen: {{price_before}}{{config_programok_prices|number:0}}{{price_after}}
Utasbiztosítás
{{biztositas.price}} {{biztositas.price_after}} x {{priceCalcMe(biztositas)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(biztositas)|number:0}}{{price_after}} Egyedi ajánlat
Kalkulált ár*
{{price_before}}{{final_calc_price|number:0}}{{price_after}}
Utazás ára
Később küldjük meg ajánlatunkban.
* a kalkulált ár tájékoztató jellegű, nem minősül konkrét ajánlatnak. Adatai megadása után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adnak a kiválasztott utazásról. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
6

Adatok megadása

Adja meg személyes adatait az ajánlatkérés véglegesítéséhez.

Kapcsolattartó adatai

Utasok adatai

#{{($index+1)}} felnőtt adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.

#{{($index+1)}} gyermek adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.
A kapcsolattartó nevét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó e-mail címét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó telefonszámát kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
Kérjük, hogy adja meg valamennyi utas adatát!
Az ajánlatkérés elküldéséhez el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót!
Ajánlatkérés küldése folyamatban
{{preorder_msg.msg}}